CoolMinds er et forskningsprojekt, som har til formål at afprøve effekten af et digitalt behandlingstilbud til unge i alderen 12-17 år, med forskellige former for angst, som eks. socialangst, separationsangst og OCD. Tilbuddet henvender sig til unge i Region Syddanmark og Region Hovedstaden og er kun relevant for unge med angst.
Behandlingen foregår i 2 behandlingsprogrammer, et til den unge og et til forældre. Programmerne gennemføres samtidigt over en periode på 14 uger.
I forbindelse med jeres ansøgning og deltagelse i forskningsprojektet, vil I blive bedt om at udfylde nogle spørgeskemaer, som I vil få tilsendt via digital post. Spørgsmålene omhandler forskellige former for angst og skal hjælpe os med at få et indblik i, hvordan jeres barn har det.
Hvis dit barn skal have gavn af internetbaseret behandling er det dog vigtigt, at der ikke samtidigt er andre betydelige udfordringer eller helbredsproblemer.
Nedenfor kan du bl.a. finde information om, hvad der kendetegner børn og unge med angst samt hvornår det kan være gavnligt at få hjælp. Hvis du kan nikke genkendende til flere af de nævnte punkter, har dit barn muligvis angst.
For at kunne anmode om deltagelse i projektet, vil vi bede jer udfylde en blanket, som I får adgang til ved at klikke på knappen nederst på siden.
Angst er en normal følelse, som almindeligvis hjælper os til at undgå fare eller yde vores bedste i pressede situationer. Korte perioder med angst er almindelige hos børn. Hvis barnet derimod oplever mere vedvarende angst i en grad, hvor det går ud over barnets livsglæde og livskvalitet eller hæmmer evnen til at fungere i hverdagen, kan det være relevant at søge hjælp.
Om angst kan betragtes som et problem afhænger af:
Da Coolminds er et forskningsprojekt, må barnet ikke samtidig:
Programmet til den unge er udviklet med fokus på at skabe et trygt og genkendeligt univers, hvor der gennem 11 moduler arbejdes med forskellige teknikker til at mindske angst. Indholdet er baseret på kognitiv adfærdsterapi, som er en velafprøvet og anerkendt terapiform til behandling af angst.
Programmet til forældre består af 9 moduler om angst, kognitiv adfærdsterapi og forældreadfærd, og har til formål at klæde jer godt på til at kunne støtte jeres barn gennem behandlingen.
Alle familier vil modtage skriftlig psykologstøtte, som en del af deres forløb. Men da vi gerne vil undersøge betydningen af terapeutstøtte, vil rammen for jeres kontakt til psykologen variere, alt afhængigt af hvilken deltagergruppe I placeres i. Inddelingen sker tilfældigt, og I vil gennem hele forløbet kunne kontakte jeres psykolog efter behov. Psykologen vil også løbende være opmærksom på eventuelle forværringer i symptomer og vil tage kontakt til jer, hvis det vurderes, at der kan være behov for at henvise til et andet behandlingstilbud. I kan finde mere information om rammerne for terapeutstøtte her.
I foråret 2023 gennemførte vi en indledende afprøvning af CoolMinds-programmerne, som viste god effekt. Størstedelen af de unge oplevede en markant bedring i deres angstsymptomer og familierne har generelt været tilfredse eller meget tilfredse med behandlingen. Vi er nu i gang med en større afprøvning af tilbuddet og søger derfor igen familier, som har lyst til at deltage i forskningsprojektet. Vær opmærksom på, at vi kun modtager henvendelser fra Region Syddanmark og Region Hovedstaden.
Oplever du problemer i forbindelse med din tilmelding eller deltagelse, så tøv ikke med at kontakte os. Kontaktinformationerne finder du her.
I ansøger om deltagelse i forskningsprojektet via knappen ”Klik her for at komme til tilmeldingsblanket” som I finder nederst på denne side. I blanketten vil vi spørge ind til de vanskeligheder, som I oplever lige nu. Hvis vi vurderer, at behandlingstilbuddet kan være relevant for jer, vil vi invitere jer til en indledende samtale.
Ved den indledende samtale vil I få mere information om selve projektet og det digitale behandlingstilbud, hvor I også vil have mulighed for at stille uddybende spørgsmål. Samtalen foregår over video, med en projektmedarbejder fra CoolMinds-teamet.
Hvis I beslutter jer for at deltage i forskningsprojektet, vil vi bede jer om at udfylde nogle spørgeskemaer, som I får tilsendt via digital post, omhandlende forskellige former for angst. Besvarelserne er vigtige, da vi har brug for at få et grundigt indblik i, hvordan jeres barn har det lige nu.
Når vi har modtaget jeres besvarelser, vil I blive inviteret til en samtale med en psykolog fra CoolMinds-teamet. Samtalen vil tage udgangspunkt i jeres svar og har til formål at afdække, om jeres barn har angst samt om den behandling vi kan tilbyde, er den rette.
Nov 09, 2017Hvis vores psykolog vurderer, at behandlingen er relevant, vil I blive placeret i en af projektets 3 deltagergrupper. Inddelingen sker tilfældigt og er nødvendig for, at vi kan vurdere effekten af behandlingsforløbet og de forskellige former for psykologstøtte. Alle deltagere vil modtage behandling, uanset hvilken gruppe, de placeres i. I vil derefter få tilsendt et login til behandlingsprogrammet til den unge samt ét login til forløbet for forældre. Kun én forælder kan få adgang til forældre-programmet, men vi opfordrer til, at I deler vigtig viden og læring med hinanden.
Gruppe 1 starter behandling i CoolMinds-programmet med det samme og vil, som en del af deres forløb, modtage skriftlig feedback fra psykologen en gang ugentligt.
Gruppe 2 starter behandling med det samme, men skal selv kontakte psykologen skriftligt efter behov.
Gruppe 3 (ventelistekontrol) opstarter behandling efter en fastsat periode på 14 uger og vil, som en del af deres forløb, modtage ugentlig skriftlig feedback fra en psykolog. Placeres I i denne gruppe, vil I blive bedt om at udfylde spørgeskemaet på ny samt at deltage i en kort samtale forud for behandlingens start.
Når behandlingsforløbet er gennemført, vil I blive inviteret til en samtale med jeres psykolog. Forud for samtalen, vil vi igen bede jer om at besvare nogle spørgeskemaer, som kan give os et indblik i, hvordan jeres barn har det og hvordan I har oplevet behandlingen. Til samtalen vil psykologen sammen med jer vurdere, om I fortsat har brug for hjælp.
I har adgang til CoolMinds-programmet op til 12 uger efter, at I har afsluttet behandlingsforløbet. I vil derfor have mulighed for at arbejde videre med de teknikker, som I blev præsenteret for i programmerne. Nogle familier vil tilfældigt blive tildelt en ekstra, opfølgende session, som har til formål at genopfriske de teknikker, I har lært.
3, 6 og 12 måneder efter jeres deltagelse i projektet, vil I få tilsendt nogle spørgeskemaer, som har til formål at afdække hvordan jeres barn har det, efter behandlingen er afsluttet. Vi vil her spørge ind til angstsymptomer, intensiteten af disse samt hvordan symptomerne påvirker jeres hverdag. Jeres besvarelser er meget vigtige for os, da vi har behov for at få indsigt i effekten af behandlingen over tid.
Tilmeld dig herVi er nu i gang med en større afprøvning af tilbuddet og søger derfor igen familier, som har lyst til at deltage i forskningsprojektet. Vær opmærksom på, at vi kun modtager henvendelser fra Region Syddanmark og Region Hovedstaden.
Center for Digital Psykiatri
Heden 11, 3. sal
5000 Odense C
© 2022 Center for Digital Psykiatri